How to Can Potatoes – The Frugal Farm Wife

230
How to Can Potatoes – The Frugal Farm Wife

Είτε αναζητάτε τρόπους να βάζετε προϊόντα από τον κήπο σας, είτε να αποθηκεύετε τη γενναιοδωρία του αγρότη ή να αποθηκεύετε πατάτες που δεν φαίνονται τόσο καλά στο κελάρι σας, το να γνωρίζετε πώς να κάνετε κονσέρβα πατάτας είναι μια βασική δεξιότητα στο σπίτι.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις με την καλλιέργεια τροφίμων για την οικογένειά σας είναι να τα αποθηκεύσετε όλα. Με τις πατάτες, ιδανικά θα μπορούσαμε να τις κρατήσουμε στο ριζικό κελάρι από τη μια εποχή στην άλλη, αλλά ανάλογα με το πού ζείτε, μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο.

πώς να πατάτες κονσέρβα

Στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, μπορεί να αντιμετωπίζετε οτιδήποτε, από υπερβολική υγρασία που περνάει από το υπόγειό σας, μέχρι το γεγονός ότι σε ορισμένες περιοχές δεν έχουμε καθόλου υπόγεια.

Ενώ οι λεπτομέρειες του root cellaring είναι ένα θέμα για άλλη μια μέρα, το γεγονός είναι ότι όταν βρίσκετε τις πατάτες σας κακές εκεί κάτω, πρέπει να ενεργήσετε γρήγορα, οπότε αυτή η συνταγή για κονσέρβες πατάτας μπορεί απλώς να σώσει το δέρμα σας.

Δεν μου αρέσει να το λέω, αλλά έχω αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα περισσότερες από μία φορές. Όταν ήμουν έφηβος, ο μπαμπάς μου (με τη βοήθεια των παιδιών μας) μεγάλωσε πάνω από χίλιες λίβρες πατάτες την άνοιξη για να μας βοηθήσει να ταΐσουμε τα δέκα από εμάς. δυστυχώς, η κατάσταση στο root κελάρι μας δεν ήταν η καλύτερη.

Μαζεύαμε τις πατάτες τακτικά για να κρατάμε τα μάτια μας μαζεμένα και να χρησιμοποιήσουμε οτιδήποτε ύποπτο κοιτάζοντας πριν χαλάσει την παρτίδα.

Αλλά τις περισσότερες φορές, καταλήξαμε να χρειαζόμαστε κονσέρβα μια σημαντική ποσότητα από αυτά.

Ευτυχώς για όλους εμάς, η κονσερβοποίηση πατάτας είναι αρκετά απλή και αν έχετε κονσερβοποιήσει ποτέ κάτι με κονσερβοποιητή πίεσης, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με αυτές.

Συνταγές για κονσέρβες πατάτες

Τι κάνετε λοιπόν με τις κονσέρβες πατάτας;

 • Ένα απλό είναι να τα προσθέσετε σε σούπες. Μου αρέσει να φτιάχνω σούπα λαχανικών από κονσέρβα, αλλά αν φτιάξω μια κατσαρόλα από την αρχή, οι κονσέρβες πατάτας σίγουρα επιταχύνουν τη διαδικασία!
 • Άλλες σούπες για να τις προσθέσετε είναι το καλαμπόκι, η πατατόσουπα και η εύκολη αχιβάδα.
 • Οι κονσέρβες πατάτας είναι επίσης ιδανικές για σπιτικές πατάτες! Απλά στραγγίστε τα και στεγνώστε τα πριν τα ψήσετε σε καυτό λάδι.
 • Φτιάξτε πουρέ πατάτας. Ζεσταίνουμε τις πατάτες σε κονσέρβα μέχρι να βράσουν, στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε όπως κάθε άλλη πατάτα. Αυτοί οι πουρές πατάτας σπανάκι είναι οι αγαπημένοι μου.
 • Προσθέστε στις κατσαρόλες. Οι πατάτες Au gratin και οι πατάτες scalloped είναι οι αγαπημένες μου!

Θα έλεγα ότι το πιο ενοχλητικό μέρος είναι να αφιερώσετε χρόνο για να τα ξεφλουδίσετε. Και ακόμη και αυτό δεν είναι τόσο χρονοβόρο όσο το ξεφλούδισμα του καλαμποκιού ή ακόμα και το ξεφλούδισμα της ντομάτας για να φτιάξετε σπιτικές κονσέρβες ντομάτες σε κύβους.

Αλλά δεν βλάπτει να εξετάσουμε μερικές συμβουλές πριν φτάσουμε στη συνταγή:

 • Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την καθαριότητα. Η όλη ιδέα πίσω από την κονσερβοποίηση είναι να σκοτωθούν τα βακτήρια, ώστε το φαγητό σας να μην χαλάσει. Δώστε του λοιπόν την καλύτερη ευκαιρία που μπορείτε να αγοράσετε διατηρώντας στο ελάχιστο τα επιπλέον βακτήρια. Από φαγητό, μέχρι βάζα και καπάκια.
 • Τα βάζα πρέπει να τακτοποιούνται σε κονσέρβα έτσι ώστε να μην ακουμπούν. Μπορεί να είναι πολύ κοντά, αλλά δεν πρέπει να αγγίζουν. Τα βάζα που αγγίζουν έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να σπάσουν.
 • Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία της κουζίνας σας. Εάν έχετε ένα αποφλοιωτή μήλων, δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε για να ξεφλουδίσετε τις πατάτες σας! Ειδικά αν έχετε ωραίες, οβάλ, ομοιόμορφες πατάτες, αυτό μπορεί πραγματικά να επιταχύνει τα πράγματα.
 • Η κονσερβοποίηση της πατάτας απαιτεί κονσερβοποιητή πίεσης. Τεχνικά θα μπορούσατε να κάνετε κονσέρβα με νερό – ο καλός ξέρει ότι πολλοί άνθρωποι των Άμις, ακόμα το υδατόλουτρο μπορεί τα πάντα – αλλά σε αντίθεση με όταν μιλήσαμε για το πώς να κονσερβοποιήσετε τη σάλτσα μήλου, οι πατάτες είναι μια τροφή με χαμηλότερη οξύτητα, παρόμοια με τα σπιτικά ψητά φασόλια και φιλοξενούν περισσότερα δυνητικά επιβλαβή βακτήρια. Η υψηλότερη θερμοκρασία του δοχείου πίεσης καθιστά πολύ ασφαλέστερη την κατανάλωσή του.
 • Τα περισσότερα καταστήματα όπως το Walmart φέρουν γενικές προμήθειες κονσερβοποιίας όπως βάζα και καπάκια, αλλά μπορεί να χρειαστεί να παραγγείλετε ένα δοχείο πίεσης αν δεν το έχετε ήδη. Οι κονσερβοποιίες υπό πίεση μπορεί να είναι ακριβές, αλλά εγώ έχω αυτό το φθηνό, και λειτουργεί πολύ καλά. (μακροπρόθεσμα, ένα μοντέλο υψηλότερου επιπέδου εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη επένδυση όμως!

Πώς να κονσερβοποιήσετε πατάτες

Ξεκινήστε ξεφλουδίζοντας τις πατάτες σας και μετά κόψτε τις σε ομοιόμορφα κομμάτια.

ωμές πατάτες που κόβονται σε φέτες σε ξύλο κοπής

Εάν έχετε μικρές πατάτες, όπως νέες πατάτες ή δαχτυλάκια, μπορεί να θέλετε να τις αφήσετε ολόκληρες. Το μέγεθος είναι πραγματικά μια προσωπική προτίμηση.

Καθώς ξεφλουδίζετε και κόβετε σε κύβους, προσθέστε τις έτοιμες πατάτες σας σε μια κατσαρόλα με νερό. Αυτό τους βοηθά να μην οξειδωθούν όσο περιμένουν τη σειρά τους για την κονσέρβα.

πεθαμένες πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό

Μόλις γεμίσει η κατσαρόλα, τα ζεσταίνουμε μέχρι να βράσουν, και τα βράζουμε για περίπου 2 λεπτά και μετά τα στραγγίζουμε.

δεν προσπαθείτε να τα μαγειρέψετε εδώ, απλώς στραγγίζετε λίγο από το άμυλο.

Συσκευάστε τις πατάτες σε βάζα κονσερβοποίησης, προσθέστε αλάτι στο βάζο, γεμίστε με ζεστό νερό και στερεώστε τα καπάκια και τους δακτυλίους σας.

πατάτες συσκευασμένες σε βάζα κονσερβοποίησης

Μετά από αυτό, τοποθετήστε σε ένα έτοιμο, ζεστό δοχείο πίεσης και επεξεργαστείτε για 35 λεπτά (πίντες) έως 40 λεπτά (τέταρτα).

Όταν τελειώσουν η επεξεργασία τους, αφαιρέστε το κονσέρβα σας από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για να απελευθερωθεί φυσικά η πίεση. Σε αυτό το σημείο, μου αρέσει να αφήνω τα βάζα στην κονσέρβα για όσο περισσότερο χρόνο μπορώ για να αποφύγω να χειρίζομαι καυτά βάζα και τον κίνδυνο σπάσιμου που συνοδεύει, αλλά αν πρέπει να τα βγάλω (δηλ. αν έχω άλλη παρτίδα που πρέπει να κονσερβοποιηθεί), σκεπάζω τα ζεστά βάζα με μια πετσέτα μπάνιου για να κρατήσω τα ρεύματα μακριά όσο τελειώνουν να κρυώνουν.

κονσερβοποιημένες πατάτες σε βάζα κονσερβοποίησης pint

Κάντε κύλιση παρακάτω για να δείτε ένα γρήγορο εκπαιδευτικό βίντεο και την πλήρη εκτυπώσιμη συνταγή.

Τυπώνω

Πώς να κάνετε πατάτες

ένα σεμινάριο για κονσερβοποίηση πατάτας στο σπίτι σε κονσερβοποιία πίεσης

 • Πατάτες
 • Αλας
 • Νερό
 • Βαζάκια κονσερβοποιίας
 • Δοχείο πίεσης

Οδηγίες

 1. Ξεφλουδίστε τις πατάτες, κομμένες στο επιθυμητό μέγεθος – πρέπει να είναι αρκετά μικρές για να χωρέσουν στο λαιμό του βάζου, τις ρίχνετε σε ένα μπολ ή μια κατσαρόλα με νερό καθώς πηγαίνετε
 2. Όταν γεμίσει η κατσαρόλα, στραγγίστε και ξαναγεμίστε
 3. Ζεσταίνουμε τις πατάτες μέχρι να βράσουν, και τις βράζουμε για 2 λεπτά
 4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε ξανά
 5. Ενώ οι πατάτες βράζουν, ζεστάνετε μια δεύτερη κατσαρόλα με νερό, καθώς και προετοιμάζοντας το δοχείο πίεσης γεμίζοντας με την απαιτούμενη ποσότητα νερού (συνήθως 2 λίτρα για μια τυπική κονσέρβα 32 λίτρων), τοποθετήστε τη σχάρα στο κάτω μέρος της κονσέρβας και ζέστανε και αυτό.
 6. Αφού βράσουν οι πατάτες για 2 λεπτά, τις στραγγίζουμε ξανά
 7. Γεμίστε τα αποστειρωμένα βάζα με πατάτες, αφήνοντας 1/2 ίντσα ελεύθερου χώρου
 8. Προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε βάζα πίντας και 1 κουταλάκι του γλυκού σε βάζα λίτρου
 9. Καλύπτουμε τις πατάτες με ζεστό νερό και τις τοποθετούμε με τα καπάκια
 10. Τοποθετήστε τα βάζα σε έτοιμο ζεστό δοχείο, φροντίζοντας να μην ακουμπούν
 11. Θερμάνετε μέχρι η βαλβίδα να απελευθερώσει μια σταθερή ροή ατμού
 12. Αφήστε τον ατμό να εξατμιστεί για 10 λεπτά
 13. Τοποθετήστε τη ζύγιση στη βαλβίδα ατμού, ρυθμίστε την πίεση στα 10 λίβρες
 14. Επεξεργαστείτε τα βάζα πίντα για 35 λεπτά και τα λίτρα για 40 λεπτά με πίεση 10 λίβρες
 15. Όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία του κονσερβοποιού, αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το να απελευθερώσει την πίεση φυσικά καθώς κρυώνει.
 16. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να αφήσετε βάζα στην κονσέρβα με το καπάκι μέχρι να κρυώσουν τελείως ή να τα αφαιρέσετε αν χρειάζεται όσο είναι ζεστά, προσέχοντας να τα προστατεύσετε από ρεύματα που θα μπορούσαν να σπάσουν τα βάζα. Καλύψτε τα ζεστά βάζα με μια πετσέτα για να κρυώσουν
 17. Σημείωση: Τα βάζα μπορεί να μην σφραγίζουν μέχρι να κρυώσουν, γι’ αυτό μην πανικοβληθείτε αν τραβήξετε μερικά κλειστά βάζα έξω!
 18. Μετά από 24 ώρες, μπορείτε να αφαιρέσετε τους δακτυλίους από σφραγισμένα βάζα για αποθήκευση

Εσείς φτιάξατε αυτή τη συνταγή;

Μοιραστείτε μια φωτογραφία και κάντε μας tag — ανυπομονούμε να δούμε τι έχετε φτιάξει!