Πώς να παγώσετε τα πράσινα φασόλια χωρίς ζεμάτισμα

42
Πώς να παγώσετε τα πράσινα φασόλια χωρίς ζεμάτισμα

Μάθετε πώς να καταψύχετε τα πράσινα φασόλια χωρίς να τα ζεματίσετε πρώτα και προσθέστε άλλη μια εύκολη μέθοδο συντήρησης τροφίμων στο ρεπερτόριό σας!

εσείς δεν

Το ύψος του καλοκαιριού θα μπορούσε επίσης να ονομαστεί «εποχή των φασολιών», και ενώ μου αρέσει να κονσερβοποιώ πράσινα φασόλια, μερικές φορές έρχονται πολύ γρήγορα! Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να τα διατηρήσουμε εξίσου γρήγορα, και αυτό σημαίνει κατάψυξη – χωρίς πρώτα να ζεματίσουμε.

Όταν ήμουν παιδί, καλλιεργούσαμε πολλά πράσινα φασόλια. Κοιτάζοντας πίσω, συνειδητοποιώ ότι τα αδέρφια μου και εγώ ήμασταν επιλεκτικοί τρώγοι και τα πράσινα φασόλια ήταν ένα από τα λίγα πράσινα λαχανικά που σε όλους μας άρεσαν αρκετά. Επιπλέον, ήταν αρκετά εύκολο να αναπτυχθούν, οπότε αυτό κάναμε. Τα φασόλια και οι ντομάτες είναι τα δύο πρώτα λαχανικά κήπου που θυμάμαι να καλλιεργώ και συγκομιδή.

Και μετά, τα συντηρήσαμε. Τότε δεν είχαμε καταψύκτη, οπότε κονσερβοποιούσαμε σχεδόν τα πάντα. Η κονσερβοποίηση ντομάτας σε κύβους εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα μου και θα είμαι πάντα λάτρης των σπιτικών μαρμελάδων, ζελέ και τουρσιών.

Σήμερα, έχω σίγουρα καταψύκτη και μου δίνει τη δυνατότητα να συντηρώ τα τρόφιμα πολύ πιο γρήγορα όταν δεν έχω αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα για να κάνω τα πάντα.

Αυτή η μέθοδος κατάψυξης φασολιών μπορεί κάλλιστα να γίνει η αγαπημένη σας – σίγουρα έχει τη δική μου, γιατί μειώνει πολύ τον φόρτο εργασίας μου. Εάν έχετε χώρο κατάψυξης – σίγουρα θα κερδίσετε!

Ας απαντήσουμε όμως στην πρώτη ερώτηση: Μπορείτε να παγώσετε τα πράσινα φασόλια χωρίς να τα ζεματίσετε πρώτα; Η απάντηση είναι ναι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τα πλύνετε, να τα στεγνώσετε και να τα κόψετε. τότε είστε έτοιμοι για την κατάψυξη.

Το στέγνωμα – με το οποίο εννοώ να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι βρεγμένα – πριν τα καταψύξετε είναι καλό, αλλά όχι απαραίτητο, γιατί απλά έχει σκοπό να μην κολλήσουν μεταξύ τους καθώς παγώνουν, όλα μαζί σε μια σακούλα με φερμουάρ. Ένας άλλος τρόπος που θα μπορούσατε να το κάνετε είναι να τα απλώσετε σε μία στρώση σε ένα φύλλο μπισκότων στρωμένο είτε με Silpat είτε με λαδόκολλα και αφήστε τα να παγώσουν. πριν βάζοντάς τα σε σακούλες. Αυτό θα τα εμποδίσει επίσης να κολλήσουν μεταξύ τους σε συστάδες.

Με όποιον τρόπο και να το κάνετε, εξακολουθεί να είναι ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε τα πράσινα φασόλια.

σακούλα με πράσινα φασόλια στο τραπέζι

Λόγοι για να ζεματίσετε τα πράσινα φασόλια πριν τα καταψύξετε:

Σύμφωνα με την Κέντρο Πληροφόρησης για το Σπίτι και τον Κήποτο ζεμάτισμα των λαχανικών είναι κρίσιμο για την ποιότητα, αλλά όχι για την ασφάλεια.

Το ζεμάτισμα είναι η διαδικασία βρασμού των φασολιών σας για 2 λεπτά, και στη συνέχεια βύθισής τους σε παγωμένο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος. Ο νούμερο ένα σκοπός για να το κάνετε αυτό είναι να διατηρήσετε ένα ωραίο, λαμπερό πράσινο χρώμα. Μερικοί λένε επίσης ότι βοηθά στη διατήρηση της γεύσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αν και μου αρέσει η λαμπερή πρασινάδα των ασπρισμένων φασολιών, προσωπικά δεν αισθάνομαι ότι δικαιολογεί τον χρόνο που αφιερώνω για να το κάνω όταν πνίγομαι στα φασόλια και πρέπει να τα κάνω.

Αιτιολογικό για να παγώσετε τα πράσινα φασόλια χωρίς να τα ζεματίσετε πρώτα:

Είναι πιο εύκολο και απαιτεί λιγότερο χρόνο. Αυτό είναι πραγματικά η ουσία. Δεν με πειράζει το ελαφρώς σιωπηλό χρώμα, και ίσως απλά δεν τα είχαμε ποτέ στην κατάψυξη για αρκετό καιρό, αλλά δεν έχω παρατηρήσει διαφορά στη γεύση.

Το θέμα είναι ότι όταν έχω χρόνο να αφιερώσω χρόνο στη συντήρηση των τροφών, προτιμώ να κάνω κονσέρβα πράσινα φασόλια. Δεν είναι δύσκολο, και υποθέτω ότι μεγάλωσα τρώγοντας τα σε κονσέρβα, οπότε έτσι μου αρέσουν.

Όταν τα καταψύχω, είναι γιατί δεν έχω χρόνο. Συνήθως, ελπίζω να τα παγώσω μόνο προσωρινά μέχρι να έχω χρόνο να τα κάνω.

Πώς να παγώσετε τα πράσινα φασόλια χωρίς ζεμάτισμα

Όποιος κι αν είναι ο δικός σας λόγος για την κατάψυξη των φασολιών, το μόνο που μπορώ να πω είναι να μην αφήσετε τον χρόνο να σας εμποδίσει. Μπορείτε να το κάνετε γρήγορα και εύκολα!

Απλά ξεκινήστε με τα πλυμένα φασόλια. Κόψτε τα άκρα και κουμπώστε τα σε όποιο μήκος επιθυμείτε.

πλύσιμο και κούμπωμα φασολιών για κονσερβοποίηση

Στη συνέχεια, βάλτε τα σε σακούλες κατάψυξης, βάλτε τα με ετικέτα και στοιβάζετε στην κατάψυξη.

παγώνοντας πράσινα φασόλια σε σακούλες τεταρτημορίου

Μου αρέσει να απλώνω τα φασόλια μέσα στη συσκευασία και να τα στοιβάζω, ώστε να είναι πιο ομοιόμορφα και να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο.

στοίβα από σακουλάκια γεμάτα πράσινα φασόλια

Ναι, αυτό είναι κυριολεκτικά το μόνο που υπάρχει. Τι σας εμποδίζει λοιπόν;

Αυτή είναι μια από εκείνες τις συνταγές που είναι πολύ εύκολες για να είναι πραγματική συνταγή, αλλά και πολύ εύκολο να μην τις μοιραστείς. Μπορεί ειλικρινά να αλλάξει τη ζωή σας κατά τη διάρκεια ενός πολυάσχολου καλοκαιριού στο σπίτι.