Πώς να κάνετε τα πράσινα φασόλια

55
Πώς να κάνετε τα πράσινα φασόλια

Αν ψάχνετε για οδηγίες για το πώς να κάνετε φασόλια, σας έχω καλύψει!

Για να είμαι ειλικρινής, η σεζόν κονσερβοποίησης ήταν κάπως υποτονική φέτος. Βρισκόμαστε σε μια ξηρασία που ούτε καν τα ψεκαστήρες κήπου φαίνεται να μπορούν να αντισταθμίσουν. Αλλά καταφέραμε ακόμα να πάρουμε μερικά πράσινα φασόλια, οπότε δεν χάθηκαν όλα.

φροντιστήριο πώς να κανετε πράσινα φασόλια

Όταν ήμουν κορίτσι, τα πράσινα φασόλια ήταν το νούμερο ένα πράσινο λαχανικό στην οικογένειά μας. Είναι αρκετά εύκολο να αναπτυχθούν, εύκολα για τα παιδιά (όπως εγώ και τα αδέρφια) να τα επιλέξουν και αρκετά απλά να μπορούν. Κονσέρσαμε πολλά από αυτά!

Έμαθα πολλά για την κονσερβοποίηση και για το πώς να κονσερβοποιήσω τα πράσινα φασόλια παρακολουθώντας τη μαμά μου και άλλες γυναίκες στην κοινότητά μας.

Πώς να κανετε πράσινα φασόλια

Αν έχετε αγοράσει κονσέρβες φασολιών από το παντοπωλείο, ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να κάνετε κονσέρβα πράσινα φασόλια.

Τυποποιημένα πράσινα φασόλια σε κονσέρβα

Αυτό είναι το μέσο κομμένο πράσινα φασόλια που έχετε κονσερβοποιήσει σε νερό. Ουσιαστικά, είναι βρασμένα με λίγο αλάτι. Αυτός είναι ο πιο εύκολος και πιο αποδεκτός ως ασφαλής τρόπος για να κονσερβοποιήσετε τα πράσινα φασόλια.

απλό σεμινάριο για κονσερβοποίηση φασολιών

Ξηρά κονσερβοποίηση

Αυτό ήταν το αγαπημένο για πολλούς από τους γείτονές μου Amish. Στην πραγματικότητα, δεν νομίζω ότι είχα ποτέ ένα βρασμένο πράσινο φασόλι σε ένα σπίτι των Amish. Πάντα σοτάρονταν, συνήθως με μπέικον. Όσον αφορά την κονσερβοποίηση, αυτό σήμαινε απλώς ότι συσκευάζατε τα πράσινα φασόλια σας όσο πιο σφιχτά γίνεται σε βάζα, προσθέτατε αλάτι, αλλά όχι νερό και τα κάνατε με πίεση. Στο τέλος, υπήρξε αρκετή συρρίκνωση από τα φασόλια (έτσι, συσκευάζοντάς τα όσο πιο σφιχτά γίνεται) και λίγο νερό από τα ίδια τα φασόλια μαζεύτηκε στον πάτο του βάζου. Για να τα χρησιμοποιήσετε, συνήθως τα στραγγίζετε και τα σοτάρετε με λίπος μπέικον ή βούτυρο.

Κονσερβοποιημένα πράσινα φασόλια σε λουτρό νερού

Δεν θεωρείται ασφαλές, αλλά αν αναρωτιέστε πώς να κάνετε τα πράσινα φασόλια χωρίς κονσερβοποιητή πίεσης, η απάντηση είναι ναι, μπορείτε να το κάνετε. Στην πραγματικότητα, πολλοί από τους γείτονές μου ως παιδί δεν είχαν καν κονσερβοποιία πίεσης, έτσι κάνανε νερό σε κονσέρβες όλα τα είδη που δεν «υποτίθεται» για το δοχείο νερού (όπως η κολοκύθα). Απλώς έβρασαν τα βάζα πολύ περισσότερο από όσο θα τα πίεζες.

Συνειδητοποιώ ότι ακόμη και η συμπερίληψη αυτής της παραγράφου εδώ θα μπορούσε να με καταπλήξει από καλοπροαίρετους ανθρώπους. Αλλά λέω απλώς ότι η κονσερβοποίηση φασολιών χωρίς κονσερβοποιητή πίεσης γίνεται – όχι ότι πρέπει να το κάνετε.

Ειλικρινά, έχουμε κονσερβοποιήσει πολλά πράγματα που δεν θα έπρεπε να έχουμε χωρίς κονσερβοποιητή πίεσης. Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι δεν αξίζει τον κόπο. Περισσότερο φαγητό είναι κακό, σπαταλώντας τη δουλειά σας. Και ενώ δεν έχω προσωπική εμπειρία με αυτό, έχω γνωρίσει οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα από την κατανάλωση χαλασμένου φαγητού. Θα μπορούσε αυτό να συμβεί με κονσέρβες υπό πίεση; Ναί. Αλλά -πάλι, από την εμπειρία μου – συμβαίνει πολύ πιο συχνά με κονσέρβες με υδατόλουτρο.

απλή συνταγή κονσερβοποίησης για πράσινα φασόλια

Για παράδειγμα. Ένα καλοκαίρι συγκεντρώσαμε πόρους με δύο άλλες οικογένειες για να φτιάξουμε και τη μεγαλύτερη παρτίδα σούπας λαχανικών στον κόσμο. Μια από αυτές τις οικογένειες είχε ένα γιγάντιο κονσερβοκούτι με ξύλα που χωρούσε 50 βάζα. Έτσι, ενώ κάναμε πίεση σε κονσέρβα μεγάλο μέρος της σούπας με τους συνδυασμένους έξι κονσερβοποιητές πίεσης, κάναμε κονσέρβα με νερό ακόμη περισσότερο.

Φανταστείτε την απογοήτευσή μας όλο το φθινόπωρο και το χειμώνα, όταν άρχισαν να σκάνε φώκιες και η μούχλα άρχισε να αναπτύσσεται. εκείνη η σούπα ήταν νόστιμη, κάναμε πολλή δουλειά σε αυτήν, και εκεί ήταν, πάει χαμένη. Τα βάζα ήταν όλα ανακατεμένα, οπότε δεν μπορώ να το αποδείξω, αλλά θα στοιχημάτιζα πολύ ότι η πλειονότητα των βάζα που χάλασαν ήταν κονσερβοποιημένα σε υδατόλουτρο. Ακόμα κι αν τα βράσετε για 2 ώρες, το εσωτερικό του βάζου μπορεί να μην ζεσταθεί αρκετά για να σκοτώσει κάθε είδους βακτήριο.

Συγκριτικά, κονσερβοποίησα μια παρτίδα σούπας λαχανικών που έμοιαζε πολύ τον περασμένο χειμώνα, χρησιμοποιώντας μόνο τη κονσέρβα μου, και δεν έχω ακόμη χαλάσει ένα βάζο. Ήταν καταπληκτικό να έχω σπιτικό φαγητό στο οποίο μπορώ να βασιστώ στο ντουλάπι! Αυτός είναι επίσης ο λόγος που μου αρέσει να κονσερβοποιώ φασόλια τσίλι, καθώς και φασόλια φούρνου από κονσέρβα στο σπίτι. Αυτά είναι υπέροχα φαγητά για τον χειμώνα!

Αυτή η συνταγή λοιπόν σας δείχνει πώς να κάνετε φασόλια – με κονσέρβα πίεσης.

Είναι πολύ απλό πραγματικά, και αν αυτή είναι η πρώτη φορά που κονσερβοποιείτε, επιλέξατε μια πολύ καλή συνταγή για να ξεκινήσετε.

Απλώς πλύνετε τα πράσινα φασόλια σας και κόψτε τα.

ένα σουρωτήρι με πλυμένα φασόλια σε ένα τραπέζι

Τσιμπάω και τις δύο άκρες, αλλά το άκρο άνθισης είναι προαιρετικό.

Κουμπώστε τα στο μέγεθος που επιθυμείτε.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε πράσινα φασόλια γαλλικού τύπου με α Ο Γάλλος αρέσει αυτό.

Στη συνέχεια, θα βγάλετε καθαρά – όπως στα αποστειρωμένα – βάζα και καπάκια.

προμήθειες κονσερβοποιίας απλωμένα σε ένα τραπέζι

Ένας τρόπος για να αποστειρώσετε τα βάζα σας είναι να τα περνάτε από το πλυντήριο πιάτων. Ένα άλλο είναι να τα βάλετε στο φούρνο στους 350º για περίπου 15 λεπτά. Σε άλλους αρέσει να τα βράζουν για την ίδια ώρα.

Συσκευάστε τα ωμά πράσινα φασόλια σας στα βάζα και προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ή λίτρα με 1 κουταλάκι του γλυκού ή αλάτι.

βάζα με φασόλια με αλάτι

Γεμίστε τα βάζα με νερό, χρησιμοποιώντας ζεστό νερό εάν τα βάζα σας είναι ζεστά ή κρύο νερό εάν τα βάζα σας για να κρυώσουν, σε απόσταση περίπου 1/2 ίντσας από το χείλος του βάζου.

Στερεώστε τα καπάκια και τους δακτυλίους σας σταθερά και μεταφέρετε στο δοχείο πίεσης. Σημείωση: Διαβάστε τις οδηγίες των κονσερβών σας και χρησιμοποιήστε τις. Παρακάτω υπάρχουν οδηγίες για ένα κονσερβοκούτι σαν το δικό μου.

έτοιμο να πιέσει κονσέρβα πράσινα φασόλια

Μια τυπική κονσερβοποιία πίεσης Presto χωράει επτά βάζα λίτρων ή εννέα λίτρα και θα πρέπει να γεμίσετε το κάτω μέρος με δύο λίτρα νερό και να βεβαιωθείτε ότι η σχάρα κονσερβοποίησης είναι στη θέση της πριν προσθέσετε τα βάζα με πράσινα φασόλια.

Αν είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα ράφι κάποιου είδους ανάμεσα στο κάτω μέρος της κονσέρβας με πίεση και τα βάζα σας. Διαφορετικά, θα μπορούσατε να καταλήξετε με πολλά σπασμένα βάζα.

Στερεώστε το καπάκι στο δοχείο σας και ξεκινήστε τη θέρμανση. Σε αυτό το σημείο, μόλις ζεσταθεί το νερό στο δοχείο σας και τα όντα αχνίσουν, θα βγει από τον εξαερισμό.

Αφήστε το να εξαεριστεί άφθονα για 10 λεπτά, στη συνέχεια τοποθετήστε το ρολό πάνω από τον εξαερισμό – ρυθμίστε το σε πίεση 10 λίβρες αν βρίσκεστε στο επίπεδο της θάλασσας και 15 λίβρες πίεση εάν είστε πάνω από χίλια πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και επεξεργαστείτε το για 30 λεπτά για βάζα πίντας και 45 λεπτά για βάζα λίτρων. Ξεκινήστε να χρονομετρείτε την επεξεργασία σας αφού το rocker αρχίσει να κουνιέται (δηλαδή θα διαφύγει λίγος ατμός προκαλώντας το rocker να λικνιστεί ή να κουνηθεί, και το δικό του).

Αφού τελειώσει ο χρόνος επεξεργασίας, αφαιρέστε το κονσέρβα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να εκτονωθεί η πίεση. Είναι ωραίο αν μπορείτε να το αφήσετε μέχρι να κρυώσει τελείως, αλλά αν δεν μπορείτε, αφαιρέστε προσεκτικά τα βάζα, φροντίζοντας να τα κρατήσετε μακριά από ρεύματα. Μου αρέσει να τα σκεπάζω με μια πετσέτα καθώς τα μετακινώ, καθώς και να χρησιμοποιώ μια πετσέτα για να τα μονώνω από τον πάγκο και να τα σκεπάζω με μια πετσέτα για να κρατούν τα ρεύματα μακριά ενώ κρυώνουν.

Μόλις μαγειρευτούν, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι έχουν σφραγίσει – εάν δεν είναι, μπορείτε να αλλάξετε τα καπάκια και να τα ξανακάνετε ή απλά να τα βάλετε στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Εάν είναι, περιμένετε 24 ώρες πριν αφαιρέσετε τις ταινίες και αποθηκεύστε το μακριά από το άμεσο φως.

Αυτό είναι! Πολλά λόγια, αλλά ειλικρινά μια αρκετά απλή διαδικασία.

Τυπώνω

Πώς να κάνετε τα πράσινα φασόλια

απλή συνταγή κονσερβοποίησης για πράσινα φασόλια

Μια εύκολη συνταγή για τα πράσινα φασόλια

 • 3 λίβρες πράσινα φασόλια
 • 4 1/2 κουταλάκια του γλυκού άλας
 • νερό
 • Βαζάκια με πίντα
 • Καπάκια και ταινίες
 • Κονσερβοποίηση υπό πίεση

Οδηγίες

 1. Πλένουμε τα πράσινα φασόλια, κουμπώνουμε τις άκρες και τα κόβουμε σε κομμάτια του επιθυμητού μεγέθους
 2. Συσκευάστε σε αποστειρωμένα βάζα pint ή quart
 3. Συμπληρώστε το καθένα με αλάτι – μισό κουταλάκι του γλυκού για μπίντες, γεμάτο κουταλάκι του γλυκού για τέταρτα
 4. Γεμίστε με νερό μέχρι τη 1/2 ίντσα του χείλους
 5. Εφαρμόστε με καπάκια και ταινίες, σφίγγοντας σταθερά τις ταινίες
 6. Τοποθετήστε σε προετοιμασμένο δοχείο πίεσης. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κονσερβοποιού σας για αυτό. Αν έχετε 16 λίτρα κονσέρβα σαν αυτόπιθανότατα θα χρειαστεί να γεμίσετε με 2 λίτρα νερό και το ράφι, όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο.
 7. Τοποθετήστε το δοχείο με καπάκι και θερμότητα. Αφήστε τον ατμό για 10 λεπτά
 8. Ταιριάζει με jiggler/rocker, σε πίεση 10lbs για την επιφάνεια της θάλασσας και πίεση 15lbs για πάνω από 1.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας
 9. Επεξεργαστείτε για 30 λεπτά (πίντες) έως 45 λεπτά (τέταρτα) μόλις αρχίσει να ταλαντεύεται
 10. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει μέχρι το δοχείο να απελευθερώσει την πίεση από μόνο του. Εάν πρέπει να το αποσυμπιέσετε, περιμένετε όσο το δυνατόν περισσότερο και, στη συνέχεια, ψήστε προσεκτικά τη βαλβίδα ατμού. Εάν δεν έχετε χρόνο να αφήσετε τα βάζα να κρυώσουν μέσα στην κονσέρβα, αφαιρέστε προσεκτικά, αποφεύγοντας ρεύματα και πιθανή θραύση. Μου αρέσει να τα καλύπτω με πετσέτες μπάνιου για να τα μονώνω από πιθανά ρεύματα.
 11. Μετά από 24 ώρες, ελέγξτε τις σφραγίδες, ανανεώστε ή καταναλώστε ό,τι δεν σφράγισε και αποθηκεύστε τα σφραγισμένα βάζα μακριά από το άμεσο φως. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε λωρίδες σε αυτό το σημείο εάν θέλετε.

Εσείς φτιάξατε αυτή τη συνταγή;

Μοιραστείτε μια φωτογραφία και κάντε μας tag — ανυπομονούμε να δούμε τι έχετε φτιάξει!